Haberler

Kalkınmaya Duyarlı Göç Politikalarının Uygulanmasına Destek İçin Yabancıların Katılımı

Bugünü, yarını ve geleceği?

6 Kasım 2019 “Kalkınmaya duyarlı Göç Yönetimi Politikalarının Uygulanmasına Destek (SUMMIT)”

“HKÜ KARMER olarak konferansa merkez müdür yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Eraslan ve Doç. Dr. Celal Taşdoğan katılımlarını gerçekleştirdi”

Proje özel olarak; uyumlu, veriye dayalı ve kalkınmaya duyarlı göç politikaları oluşturmak ve uygulamak amacıyla merkezi düzeyde kurumsal kapasiteyi ve kurumlar arası işbirliğini arttırmayı; stratejik politikalar çerçevesinin oluşturulmasına katkı sağlamayı ve Türkiye’deki, uluslararası göçmenlerin emek piyasasına entegrasyonunu teşvik etme hedefine yönelik programlar oluşturulması ve uygulanmasına destek vermeyi amaçlamaktadır.

SUMMIT projesi, hem kalkınmaya duyarlı göç politikalarına hem de merkezi ve bölgesel düzeyde çeşitli göçmen gruplarının işgücü piyasasına entegrasyonuna ilişkin somut tedbirlerin sürdürülmesine yönelik ihtiyacı vurgulayan, daha önceki “Sessiz Destek” and “Türkiye’de Kalkınmaya-duyarlı Göç Politikalarının Uygulanmasına Destek (SIDEM)” Projelerinin devamı niteliğindedir.

Proje çalışmaları 01 Ağustos 2017 ve 31 Temmuz 2021 döneminde gerçekleşecek olup, İsviçre Federal Göç Müsteşarlığı tarafından fonlanmaktadır. Projenin Türkiye’deki paydaşları Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM); Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB)-Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü) ve ilgili Kalkınma Ajansları’dır.